Çocuğun kişiliği okul öncesi çağlarda şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışlarını etkileyecek alışkanlıkların edinilmesi, genellikle bu yıllara dayanmaktadır. Aynı şekilde, çocuğun bu yaşlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı da hayatının daha sonraki dönemlerini etkileyecek ve ileride ortaya çıkacak beslenme sorunlarının temelini oluşturacaktır.
Çocuğun kişiliği okul öncesi çağlarda şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışlarını etkileyecek alışkanlıkların edinilmesi, genellikle bu yıllara dayanmaktadır. Aynı şekilde, çocuğun bu yaşlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı da hayatının daha sonraki dönemlerini etkileyecek ve ileride ortaya çıkacak beslenme sorunlarının temelini oluşturacaktır. Çünkü beslenme çocuğun bedensel, duygusal gelişmesini ve sosyal davranışlarını doğrudan etkilemektedir.
Bilimsel araştırmalarla, sağlıklı büyüme ve gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yasamak için, besin öğelerinden günlük alınması gereken miktarlar belirlenmiştir. İnsan gereksinmesi olan ve besinlerin bileşiminde yer alan besin öğeleri, kimyasal yapılarına ve vücut çalışmasındaki etkinliklerine göre 6 grupta toplanabilir. Bunlar, protein, yağ, karbonhidrat, mineral, vitamin ve sudur.
Özel MEB Çiğli Dahi Çocuk Anaokulu bu bilgiler doğrultusunda aylık menülerini hazırlamakta, çocukların doğal ve dengeli bir şekilde beslenmeleri için hiçbir imkândan kaçınmamaktadır. Köyden gelen yumurtalar haşlanmakta, yoğurdumuzu okulda kendimiz yapmakta, en az üç çeşitli beslenme listesi hazırlamaya dikkat etmekte ve almaları gereken yukarıda saymış olduğumuz 6 besin grubunu günlere ve öğünlere dengeli bir şekilde yaymaktadır. Hazırlamış olduğumuz yemek listesinde ki yemekler her gün taze taze mutfağımızda lezzetli kokular yayarak pişirilmekte ve çocuklarımıza sunulmaktadır.
Çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak.
Öncelikli hedefimiz çocuklarımızın psikososyal, duygusal, bilişsel, dil ve bedensel gelişimlerini destekleyerek sosyal, duygusal ve fiziksel açıdan iyilik hallerini korumaktır.
Özel dahi çocuk anaokulu ingilizce egitiminde english kids academy ile yaptigi ortak calisma ile 3-6 yaş arası çocuklara eğlenerek ingilizce öğrenme fırsatı sunmaktadır.
Çocuğun kişiliği okul öncesi çağlarda şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışlarını etkileyecek alışkanlıkların edinilmesi, genellikle bu yıllara dayanmaktadır. Aynı şekilde, çocuğun bu yaşlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı da hayatının daha sonraki dönemlerini etkileyecek ve ileride ortaya çıkacak beslenme sorunlarının temelini oluşturacaktır.
0-6 yaş dönemini kapsayan okul öncesi dönem, insan gelişiminin kapsam, hız ve nitelik açısından en yoğun olduğu dönemdir. Doğumdan itibaren başlayan süreçte, bedensel, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal, gelişim açısından son derece önemli ve geleceği belirleyen özellikler kazandırmaktadır.
Dahi Çocuk Anaokulu olarak değerler eğitimindeki hedefimiz; vicdanlı, merhametli, duyarlı, inançlı ve değerlerine sahip çıkan dünya ile entegre olabilen vizyon sahibi nesiller yetiştirmek ve büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi kavramını aşılamaktır.
Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler.
Konsantrasyon, sağ ve sol beynin çalışması ve özgüven için de olumlu katkıları bulunan resim çocuklar için önemli bir iletişim aracıdır.
Müziğin yapısında bulunan eğlenceli sesler, harekete geçirici-uyarıcı ses dizimleri çocuk için ilgi çekici şarkı sözleri okul öncesi çocuk için en iyi öğrenme aracıdır.
Dans etmek çocuğun duygusal ve fiziksel gelişimini, özgüvenini, benlik saygısını ve sosyal ilişkilerini güçlendirir. Çocuğun kendi ifade etmesinin alternatif bir yoludur.
Akademi becerilerle doğrudan ilişkili olan satrancın eğitim hayatında vazgeçilmez bir yeri vardır. Satranç çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına da katkıda bulunmaktadır.